VIDEO – Twee leeuwtjes geboren in dierenpark Amersfoort


Er zijn twee leeuwenwelpen geboren in DierenPark Amersfoort. Het zijn twee vrouwtjes. Met de welpen en moeder Sabi gaat het goed. “Het is haar eerste nestje, maar zij gedraagt zich als een voortreffelijke moeder”, legt dierverzorger Marc Belt uit. De jongen werden een paar weken geleden geboren, maar zijn nu voor het eerst af en toe buiten te zien. “De leeuwtjes zijn nieuwsgierig en verkennen voorzichtig de buitenwereld.”

Na een draagtijd van vier maanden kwamen de jongen in de avonduren ter wereld. “Dat is heel gebruikelijk bij leeuwen; bijna altijd worden de welpen op een rustig moment geboren”, legt Marc uit. Het dierenpark is blij dat er meerdere leeuwtjes zijn geboren: “Het opgroeien tussen broertjes en zusjes is de beste verrijking die je je kunt voorstellen. De welpen hebben aan elkaar de beste vriendjes met wie zij de hele dag kunnen spelen en van wie zij kunnen leren.”

“De eerste weken bleven de jongen binnen bij moeder in hun binnenverblijf achter de schermen, maar nu ontdekken zij af en toe hun buitenverblijf in de Stad der Oudheid”, vertelt Marc. Sommige bezoekers hebben de leeuwtjes al kunnen bewonderen in DierenPark Amersfoort.

Check Also

00GRAVEYZABRA - VIDEO - In natuur bedreigde Grévy zebra-veulen geboren in Beekse Bergen

VIDEO – In natuur bedreigde Grévy zebra-veulen geboren in Beekse Bergen

Heuglijk nieuws vanaf de savannes van Safaripark Beekse Bergen. Daar loopt namelijk sinds kort een …

00tuindierenindewinter - Tuindieren in de winter: zo helpt je ze om de koude dagen door te komen

Tuindieren in de winter: zo helpt je ze om de koude dagen door te komen

Welkom op dedierenwereld.nl. Binnenkort vindt u hier niet alleen al het nieuws over dieren, maar …

00hondlopendonker - Als je hond niet van lopen in het donker houdt

Als je hond niet van lopen in het donker houdt

Jouw hond uitlaten in het donker, het kan soms een waar avontuur zijn voor jou …