Oudste panda (38) ter wereld overleden

00oudstepandadood - Oudste panda (38) ter wereld overledenXinxing, de oudste panda die in gevangenschap leefde, is op 38-jarige leeftijd overleden in de dierentuin van de Chinese stad Chongqing. Een panda die 38 is, is te vergelijken met een mens van 110.

Panda Xinxing kreeg eind oktober last van duizeligheid om vervolgens kortademig te worden. Ook begon de panda te hoesten. Xinxing overleed op 8 december, maakte de dierentuin van de Chinese stad Chongqing vandaag bekend.

De panda overleed uiteindelijk door ouderdom zo bleek uit de autopsie. De organen van de panda hadden het begeven.  Xinxing, een van de bekendste panda’s van China, werd in 1982 in het wild geboren. Toen ze ongeveer een jaar oud was, werd ze gevangen en naar een dierentuin gebracht. Het dier is de moeder van een van de grootste pandafamilies in China. Ze heeft zeker 150 nakomelingen.

 

Check Also

00hondkerst - Ondanks vuurwerkverbod: Bijna geen hond vindt Oud & Nieuw leuk

Ondanks vuurwerkverbod: Bijna geen hond vindt Oud & Nieuw leuk

Dit jaar is er vanwege de coronamaatregelen een vuurwerkverbod. Dat hoeft echter niet te betekenen …

00ARTISAAP - Artis laat door leverkanker getroffen chimpansee Sabra inslapen

Artis laat door leverkanker getroffen chimpansee Sabra inslapen

Artis heeft Sabra, een van de vrouwelijke chimpansees (Pan troglodytes) op 34-jarige leeftijd geëuthanaseerd. De …

00olifantpairidaiza - Derde geboorte in twee jaar! Aziatische olifant geboren in Pairi Daiza

Derde geboorte in twee jaar! Aziatische olifant geboren in Pairi Daiza

De Aziatische olifant Soraya is in het dierenpark Pairi Daiza bevallen van haar eerste jong, …