VIDEO – Puppy die door baasje werd gered uit kaken alligator nu hulphond van politie


Een puppy die door baasje werd gered uit bek van alligator is benoemd tot ‘hulphond’ van de politie.
“Zweer je dat je de grondwet voor het Lee County Sheriff’s Office handhaaft, Gunner?”, vraagt de sheriff de puppy tijdens de ceremonie. Hij benadrukt hoe belangrijk de mijlpaal is voor het hondje van vier maanden oud. “Dit is een belangrijke dag, je gaat nu rechercheur worden.” Het hondje reageert door de sheriff een likje op zijn neus te geven, voordat hij zijn badge van ‘hulphond’ krijgt.

Hondje Gunner liep naast een vijver in de tuin, toen hij door een alligator werd gegrepen en het water werd ingesleurd. Vervolgens probeerde die het dier te verdrinken. Eigenaar Richard twijfelde geen moment en dook het water in. Hij worstelde met de alligator tot hij de bek ver genoeg kon opentrekken, zodat zijn huisdier kon ontsnappen. Zowel de hond als de eigenaar kwamen er met lichte verwondingen vanaf.

Baasje Richard zegt dat hij door de aanval een enorme adrenalinestoot kreeg en zich zonder nadenken op de alligator gooide om Gunner te redden. “Ik sprong gewoon in het water”, vertelt hij. “Ik pakte hem vast en bracht de alligator naar de kant terwijl ik zijn bek open hield.” Dankzij het baasje was de puppy slechts lichtgewond na de aanval. Richard zelf moest met verwondingen aan zijn handen naar het ziekenhuis.

Check Also

00hondkerst - Ondanks vuurwerkverbod: Bijna geen hond vindt Oud & Nieuw leuk

Ondanks vuurwerkverbod: Bijna geen hond vindt Oud & Nieuw leuk

Dit jaar is er vanwege de coronamaatregelen een vuurwerkverbod. Dat hoeft echter niet te betekenen …

00ARTISAAP - Artis laat door leverkanker getroffen chimpansee Sabra inslapen

Artis laat door leverkanker getroffen chimpansee Sabra inslapen

Artis heeft Sabra, een van de vrouwelijke chimpansees (Pan troglodytes) op 34-jarige leeftijd geëuthanaseerd. De …

00olifantpairidaiza - Derde geboorte in twee jaar! Aziatische olifant geboren in Pairi Daiza

Derde geboorte in twee jaar! Aziatische olifant geboren in Pairi Daiza

De Aziatische olifant Soraya is in het dierenpark Pairi Daiza bevallen van haar eerste jong, …