Met een slim proefje hebben Italiaanse en Hongaarse biologen het geheugen van honden onderzocht

00hond slim - Met een slim proefje hebben Italiaanse en Hongaarse biologen het geheugen van honden onderzochtHeb jij je wel eens afgevraagd wat dieren wel en niet onthouden? Zou de hond nog weten dat zij net door de blaadjes heeft gerend? En herinnert de kat zich nog dat hij gisteren een koolmeesje heeft gevangen? Of zijn ze alles meteen vergeten nadat het is gebeurd? Met een slim proefje hebben Italiaanse en Hongaarse biologen het geheugen van honden onderzocht.

Voor hun proef gebruikten de biologen slimme honden die kunnen na-apen. Als het baasje van deze honden Doe het! zegt, moesten de honden precies doen wat het baasje net heeft gedaan. Dus als het baasje op de grond ligt, moet de hond dat ook doen.

Honden die Doe het! begrijpen, kunnen hun baasje op allerlei manieren nadoen. Zwaait het baasje? De hond zwaait terug. Springt het baasje op de bank? Hup, dan springt de hond er achterna. De baas ruimt een speeltje op? Dan doet de hond het ook.

Knap. Maar nu komt het: in het proefje deed het baasje iets vreemds, zoals op een paraplu tikken. De hond zag het gebeuren. Maar pas een minuut of een uur later kreeg de hond het commando: Doe het!

En ja hoor. Zelfs na een uur stonden sommige honden op, liepen naar de paraplu, en gaven hem een tik met hun poot. Ze herinnerden zich iets vreemds wat hun baasje had gedaan!

Check Also

00hondkerst - Ondanks vuurwerkverbod: Bijna geen hond vindt Oud & Nieuw leuk

Ondanks vuurwerkverbod: Bijna geen hond vindt Oud & Nieuw leuk

Dit jaar is er vanwege de coronamaatregelen een vuurwerkverbod. Dat hoeft echter niet te betekenen …

00ARTISAAP - Artis laat door leverkanker getroffen chimpansee Sabra inslapen

Artis laat door leverkanker getroffen chimpansee Sabra inslapen

Artis heeft Sabra, een van de vrouwelijke chimpansees (Pan troglodytes) op 34-jarige leeftijd geëuthanaseerd. De …

00olifantpairidaiza - Derde geboorte in twee jaar! Aziatische olifant geboren in Pairi Daiza

Derde geboorte in twee jaar! Aziatische olifant geboren in Pairi Daiza

De Aziatische olifant Soraya is in het dierenpark Pairi Daiza bevallen van haar eerste jong, …